Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Arbetsuppgifter
Som rådman i Förvaltningsrätten i Uppsala får du arbeta med många olika måltyper. Den dömande verksamheten är indelad i två dömande enheter, en med inriktning mot skatt och den andra på socialförsäkring. Domstolens övriga måltyper handläggs på båda enheterna med ett visst mått av specialisering. Domstolen har en specialiserad och väl fungerande beredningsorganisation. Vid domstolen finns en administrativ enhet där även kansliet ingår. Enheten leds av en kanslienhetschef.

På domstolen tjänstgör sju rådmän som är fördelade på båda dömande enheterna. Två av dessa är även enhetschefer. Inom varje enhet finns en beredningsorganisation bestående av föredragande jurister och notarier. På domstolen tjänstgör även fem förvaltningsrättsfiskaler.

Förvaltningsrätten arbetar ständigt med att utveckla verksamheten, f.n. arbetar vi bl.a. mot målet att inom en snar framtid ha en i huvudsak digital målhantering och ett i övrigt digitalt arbetssätt. Domstolen strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Du förväntas därför vara intresserad av och bidra i utvecklingsarbetet och till trivseln på arbetsplatsen.

Som rådman förutsätter vi att du tar ansvar för att arbetet vid förvaltningsrätten utförs på ett rättssäkert och effektivt sätt. Vid sidan av den dömande verksamheten förväntas du bl.a. delta i utbildning av domstolens personal.


Kvalifikationer m.m.
Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Vi söker dig som trivs i en händelserik och dynamisk miljö som ställer höga krav på juridiskt kunnande både på bredden och på djupet. Du ska också - trots periodvis hög arbetsbelastning - ha en förmåga att fatta beslut inom rimlig tid och med hög kvalitet. I detta ligger att kunna prioritera målen på ett lämpligt sätt och ha god känsla för vilken arbetsinsats som olika frågor kräver. Du ska även i domstolens interna arbete på ett prestigelöst sätt kunna bidra till att bibehålla en god arbetsmiljö. Du ska vara kommunikativ samt i vardagen stimulera, utveckla och undervisa notarier, föredragande jurister och andra medarbetare. Du bör vara intresserad av verksamhetsutveckling med digitala förtecken.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.


Om Förvaltningsrätten i Uppsala
Förvaltningsrätten i Uppsala har för närvarande ca 65 anställda. Domstolen handlägger och avgör ca 8 000 mål per år.

Förvaltningsrätten i Uppsala är belägen i centrala Uppsala på några minuters gångavstånd från centralstationen. I fastigheten finns även Uppsala tingsrätt.

Verksamhetsområdet för förvaltningsrätten är Uppsala och Västmanlands län samt Norrtälje, Sigtuna och Upplands Väsby kommuner.


Övriga upplysningar
Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se
Ansökningsblankett, kravprofil m.m.


Kontakt
För frågor om anställningen, vänd dig till:
Anna Maria Åslundh-Nilsson, lagman
018-431 63 22 (tillgänglig vecka 24-26, 31-32)

Lina Törnqvist, rådman och enhetschef
018-431 63 29 (tillgänglig vecka 24-25 och 29-30)

Christina Maxén, chefsadministratör
018-431 63 47 (tillgänglig vecka 25 och 27-29)

Camilla Blacker Wallinsson (SACO-s), notarie
018-431 63 19 (tillgänglig vecka 24-25 och 27-31)

Rebecca Nilsson (SACO-S), föredragande jurist
018-431 64 36 (tillgänglig vecka 24-28 och 32)Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.

Referensnummer
61-2020

 

Ansök nu 

 

Jobb powered by Jobbdirekt