Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Arbetsuppgifter
Som rådman vid tingsrätten får du arbeta med många olika typer av mål och ärenden. Arbetet är stimulerande, utvecklande samt ställer krav på självständighet och personlig integritet.


Kvalifikationer m.m.
Du som söker ska vara en skicklig jurist med god analytisk förmåga, ha förmåga att fatta beslut och ha hög arbetskapacitet. Du ska vidare ha ett intresse för att utbilda våra notarier och övrig personal. Tingsrätten värdesätter samarbetsförmåga, flexibilitet och en ambition att se till tingsrättens bästa.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Om Västmanlands tingsrätt
Västmanlands tingsrätt är en medelstor domstol och är den enda domstolen i Västmanlands län. Vid domstolen tjänstgör för närvarande 13 ordinarie domare och två fiskaler. Därutöver finns det notarier, beredningsjurister, handläggare och andra anställda. Totalt har tingsrätten cirka 70 anställda. Den dömande verksamheten utgörs i huvudsak av att bereda och avgöra tvistemål, brottmål och ärenden. Samlokaliserade med tingsrätten är Hyres- och arrendenämnden i Västerås. Där finns sju anställda, varav tre hyresråd. Tingsrätten inryms i moderna lokaler, som ligger centralt och med bara ett par minuters promenad från järnvägsstationen. Tågförbindelserna med Stockholm är mycket goda.

På de här sidorna kan du hitta mer information om Västerås och om Västmanlands län
visitvasteras.se
regionvastmanland.se/om-regionen/om-vastmanlands-lan


Övriga upplysningar
Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits framför ändamålet Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via epost till
domarnamnden@dom.se

Ansökningsblankett, kravprofil m.m.


Kontakt
För frågor om anställningen, vänd dig till:
Lars-Gunnar Lundh, lagman,
0768 155 005

Om Domarnämnden 

Anställningsvillkor

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Lön
Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.

Referensnummer
127-2019


Ansök nu

 

Jobb powered by Jobbdirekt