Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Vill du arbeta i kvalificerade teknikprojekt och vara med att ta fram materielsystem till Försvarsmakten? Har du erfarenhet av projektarbete? Är du självgående samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt?


Arbetsuppgifter
Hos oss får du arbeta med tekniska system i en kreativ och spännande miljö med högt i tak. Du får ett fritt arbete med stort eget ansvar och möjlighet att bygga nätverk med våra kunder och leverantörer.

Verksamheten bedrivs i projektform och huvuddelen av våra medarbetare arbetar parallellt med flera olika projekt. Medarbetarna är indelade i två sektioner, artilleri- och granatkastarsystem samt eldlednings- och sensorsystem.

Tjänsten innebär arbete på en högre systemnivå och varierar beroende av projektets uppgift och vilken fas av livscykeln materielen befinner sig i. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att:

• Medverka i planeringen av större projekt
• Planera och delta i mindre projekt
• Delta i framtagandet av kravspecifikationer, verksamhetsåtagande och kommersiella underlag inför upphandlingar
• Medverka i anbudsutvärdering och kontraktsförhandling
• Delta i uppföljningen av leverantörsbeställningar genom till exempel projektmöten och konstruktionsgranskningar
• Planera och genomföra tekniska utredningar
• Planera och delta vid prov och försök

Arbetet sker i nära samarbete med användarna inom Försvarsmakten och med våra leverantörer i en internationell miljö där samarbete med motsvarande myndigheter i andra länder är vanligt förekommande. Många av våra projekt är komplexa och pågår i flera år vilket gör att det finns stora möjligheter att utvecklas i arbetet.


Vi söker dig som
Vi söker dig som har en civil- eller högskoleingenjörsexamen eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt. Du har nyligen tagit din examen, eller hunnit jobba kortare tid som ingenjör.

Vårt projektorienterade arbetssätt kräver att du trivs med att arbeta i grupp, är utåtriktad, drivande och har lätt för att samarbeta och att organisera. Du visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du trivs med att arbeta mot uppsatta mål och är resultatorienterad. Du är motiverad och effektiv, trygg, stabil och har god självinsikt.

Kunskap om den militära miljön är meriterande men inget krav då vi har möjlighet att genom utbildning ge dig nödvändig miljökunskap. Kunskap inom offentlig upphandling, SE (Systems Engineering), ILS (Integrerat Logistikstöd), konfigurationsledning, systemsäkerhet eller kvalitet är även det meriterande. 

Du har god datorvana och är mycket duktig på att uttrycka dig i såväl tal som skrift på både svenska och engelska.

För oss är rätt person viktigt varför vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För tjänsten krävs det att du har körkort klass B.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Du kommer att bli del av ett kompetenstungt och engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på arbetet och att leverera det som kunden efterfrågar.

Tjänsten är placerad i Stockholm vid FMV:s huvudkontor på Gärdet. Arbetsuppgifterna medför ibland tjänsteresor, såväl inrikes som utrikes.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO [Pierre Königsson], OFR/S [Leif Jansson], OFR/O [Gunnar Östermark] och SEKO [Peter Andersson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Jonas Waltari (C Indirekt eld) eller Susanna Valldor (Systemingenjör), som nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2021-10-22. Urval och tillsättning kommer ske löpande så vänta inte med din ansökan.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Jobb powered by Jobbdirekt