Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vill du jobba med IT-säkerhet för vår provplats i Karlsborg där du ser till att vi har rätt förutsättningar på plats? Har du erfarenhet av att jobba med IT-säkerhet och trivs med att samarbeta i din roll? Vill du arbeta med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

I rollen som IT-säkerhetssamordnare kommer du arbeta med konfiguration och administration av IT-säkerhetslösningar och utforma instruktioner inom området. Du kommer att ansvara för samordning, både internt men även för extern IT och externa system. Det ingår även att stödja övriga funktioner vid säkerhetsincidenter och IT-säkerhetsfrågor med dina analyser. Du jobbar även med att bevaka och följa upp att verksamheten följer regelverk och givna tillstånd.

Rollen tillhör ledningsstödsenheten och ingår i IT-organisationen. Det innebär ett nära samarbete med provplatsens säkerhetsskyddssamordnare och IT-samordnare, men även med centrala säkerhets- och IT-funktioner.

Tjänsten är placerad i Karlsborg.

Vi söker dig som

Du är har en akademisk examen med IT-inriktning eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har några års erfarenhet av att jobba med IT-säkerhet, kravställning och ackrediteringsprocesser. Du har goda kunskaper inom IT-säkerhet, autentiseringslösningar och brandväggar och har god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och av Försvarsmaktens IT-process och krav på säkerhetsfunktioner. Det är en fördel om du har kunskap inom nätverk, servrar och virtualisering samt härdning av olika operativsystem. Vi tror även att du har goda kunskaper i engelska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du initiativtagande och driver projekt och samarbeten framåt, och har en god förmåga att arbeta tillsammans med kollegor i olika roller. Du arbetar strukturerat och metodiskt och du har en förmåga att se lösningar vid komplexa problem. I ditt arbete är du noggrann och kvalitetsmedveten.

Om oss

Verksamhetsområde Test och evaluering, T&E, är inom FMV ansvarigt för verifiering och validering av den materiel som myndigheten anskaffar eller modifierar på uppdrag av Försvarsmakten. På våra provplatser och provkontor runtom i Sverige genomförs verksamhet inom Armé-, Marin-, Flyg-, Logistik- och Ledningssystemområdet. T&E genomför även försäljning av tillgänglig kapacitet på provplatserna till internationella kunder.

Provplatsen i Karlsborg och Skövde tillhör T&E mark och har som sin främsta uppgift att genomföra olika typer av avancerad provningsverksamhet för markstridsförbandens behov, som till exempel fordonssystem, ammunition, vapensystem och skyddssystem. Provplatsen i Karlsborg ansvarar även för att förrådsställd ammunition till Försvarsmakten är funktions- och säkerhetsduglig.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor ber vi dig kontakta Carl Otto Rydh på telefon 070-659 83 04. För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Lina Sylvén på lina.sylven@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-12-08.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu


Jobb powered by Jobbdirekt