Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Är du tekniker och har erfarenhet av att arbeta i grupp inom praktiskt tekniskt arbete? Är du tydlig och har förmåga att förbli lugn i stressade situationer? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som provtekniker arbetar du främst med att förbereda och genomföra skjut- och sprängprov. Du ansvarar även för tillverkning av målmateriel av papp-, trä- eller plåtkonstruktioner och iordningsställande av pjäs- eller sprängplats i det förberedande arbetet. Rollen innebär att vårda provplatsens provningsresurser och genomgå utbildningar för olika vapensystem.

Tjänsten är placerad i Karlsborg.

Vi söker dig som
Du har en gymnasieutbildning med teknisk eller praktisk inriktning eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har utbildning i skydd och säkerhet på gymnasienivå eller motsvarande kompetens.

Du har erfarenhet av praktiskt tekniskt arbete med maskiner och system. Du är tekniskt kunnig med god förståelse för tekniska och mekaniska system.

En förutsättning för arbetet är att du innehar körkort B och truckförarbevis. 

Du arbetar bra med andra människor och har en förmåga att hålla dig lugn och stabil i stressade situationer. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och medarbetare och kan kommunicera på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Test och evaluering (T&E) har huvudansvaret för verifiering och validering av Försvarsmaktens tekniska system inom flyg och rymd, sjö, mark och ledning.

På T&E Mark:s provplatser i Karlsborg och Skövde genomförs verifiering och validering (VoV) av markstridssystem, som till exempel fordonssystem, ammunition, vapensystem och skyddssystem. Verksamheternas främsta uppgift att genomföra olika typer av avancerad provningsverksamhet, där Karlsborgs verksamhet ansvarar för området vapen- och ammunition, medan verksamheten i Skövde ansvarar för militära fordons- och stridsfordonssystem.

Klicka på länkarna för att se ett klipp och läsa mer om FMV T&E 
Test och evaluering (fmv.se)Och T&E Mark Karlsborg och Skövde (fmv.se)

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Onsite

Vid frågor ber vi dig kontakta Paul Nyberg på telefon 070-542 79 15.
Sista ansökningsdag är 2024-06-28

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Jobb powered by Jobbdirekt