Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss

FMV:s Ledningsstab består av tre avdelningar: Ledningsstöd, Produktionsledning och Systemledning. Enheten Samordning, under avdelningen för Ledningsstöd, utgör ett stöd till Ledningsstaben och myndighetsledningen. Här kommer du att vara med och utveckla organisationen tillsammans med ett team av engagerade kollegor. Vidare får du en bred portfölj av frågor som passar en generalist med ambitioner som vill arbeta i en intressant och komplex verksamhet.


Arbetsuppgifter

I din roll som rådgivare på Ledningsstaben är du placerad mitt i FMV:s myndighetsövergripande centrala processer. Enhetens ansvarsområden är bland annat samordning av Ledningsstabens verksamhet, samt samordning av myndighetsövergripande produkter som FMV:s årsredovisning och budgetunderlag, vara kontaktyta mot Försvarsdepartementet, samordna tillgänglighet och beredskap, verksamhetsplanering och uppföljning, och andra utredningar och styrdokument.

Vi söker nu en person i början av sin karriär, som ska ansvara för beredning och utveckling av FMV:s årsredovisning. Tjänsten innebär också, inom ramen för FMV:s verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning, ett ansvar för beredningen av internrevisionsrapporter och andra interna granskningar.

Som rådgivare deltar du vidare i arbetet med att leda, planera, styra, analysera och följa upp FMV:s totala verksamhet. En viktig del i rollen är att sammanhålla beredningar av ärenden. Du handlägger ärenden, gör sammanställningar och, i förekommande fall, utredningar. Vidare utarbetar du underlag till FMV:s och Ledningsstabens ledning i frågor av både kort- och långsiktig karaktär. I ditt uppdrag ingår även att utgöra kontaktyta gentemot FMV:s andra verksamhetsområden och staber. Slutligen kan det också bli aktuellt att hålla samman mer långsiktiga frågor såsom olika typer av verksamhetsutvecklingsaktiviteter.


Vi söker dig som

Då det finns stora möjligheter till utveckling i rollen ser vi att du är i början av din karriär. Du har en akademisk examen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer som likvärdig. Har du en ekonomisk utbildning är det meriterande. För att nå framgång i rollen som rådgivare har du erfarenhet från statlig verksamhet eller offentlig förvaltning där du bland annat har hanterat stora informationsmängder. Du har från tidigare roller erfarenhet av handläggning, beredning av ärenden, analytiskt arbete samt har upprättat rapporter och beslutsunderlag. Har du kunskap om ekonomisk redovisning samt förordningen om årsredovisning och budgetunderlag är det meriterande. Ett intresse för internrevision genom att analysera och följa upp internrevisionsrapporter är viktigt, likväl som att driva självständigt utvecklingsarbete.

Det är i rollen en fördel om du tidigare har jobbat med en eller flera myndigheters årsredovisningar. Självklart har du en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift då muntliga presentationer och rapporter är utmärkande delar i arbetet.

Som person är du strukturerad då du organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är initiativtagande och trivs med att sätta upp höga mål för dig själv som du arbetar engagerat mot för att uppnå. Då rollen innebär många kontaktytor är samarbetsförmåga och flexibilitet viktigt. Du trivs i en komplex miljö där du själv förväntas planera och genomföra ditt arbete självständigt. Gott omdöme, stabilitet och att vara trygg i sig själv är också viktiga egenskaper i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Robert Wildow på telefon 08-782 4000. Har du frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Lina Johansson på lina.johansson02@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2021-10-18.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Jobb powered by Jobbdirekt