Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Är du en initiativtagande systemingenjör? Vill du vara med och skapa förutsättningar för framgångsrika underhållslösningar? Då kan det vara dig vi söker för nu ska vi förstärka vår avdelning verksamhetsstöd med en erfaren ingenjör inom underhållsanalys (LSA, Logistics Support Analysis)

Arbetsuppgifter

Som erfaren systemingenjör LSA använder du din kompetens och erfarenhet i arbetet med underhållsanalys och utveckling av underhållsplaner och underhållslösningar. Du har som mål att tillsammans med övriga medarbetare utveckla och öka tillämpningen av FMV:s LSA-metodik inom materielanskaffningsprojekt. Det innebär bland annat att stödja verksamhetens behov genom att skapa förutsättningar, utbilda, föreslå förbättringsåtgärder samt leda utvecklingen av specifika sakområde med beaktan av hela FMV samt representera arbetat internt såväl som externt. Som erfaren systemingenjör LSA har du tillsammans med övriga ILS-teamet ansvar för att vidareutveckla ILS-arbetet på FMV. Det innebär bland annat att utveckla LSA-metodiken inom verksamheten, skapa förutsättningar för kompetensutveckling inom LSA på FMV, samt att finnas som expertstöd för andra projekt som anskaffar materiel. Kort och gott skapa förutsättningarna för framgångsrika materielprojekt med avseende på underhållslösningar.

Tjänsten är placerad i Stockholm, resor inrikes så väl som utomlands förekommer.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör eller har annan för tjänsten relevant utbildning eller motsvarande kompetens som exempelvis teknisk officer eller förvaltare i Försvarsmakten. Du ska även ha dokumenterad utbildning inom LSA, ILS-, IPS-, LE- eller motsvarande. Du behöver flera års arbetslivserfarenhet inom LSA, ILS/IPS samt erfarenhet av att arbeta med underhållsplaner och av att genomföra underhållsanalyser samt av arbete utifrån LSA-standarder.

Har du dessutom erfarenhet av framtagning av Försvarsmaktens underhållsplan materiel, UHP-M och/eller erfarenhet av underhållsdatabas LSAR är det meriterande. Så är även tillämpning av ILS/IPS-processer inom FMV, eller annan organisation med motsvarande process samt om du arbetat som LSA-manager eller motsvarande befattning med sammanhållande ansvar.

För att lyckas i rollen krävs god erfarenhet och kunskap av att leda projekt med projektmedarbetare, samt erfarenhet av leda utredningar, rapportskrivande och analyser. Har du erfarenhet av att föreläsa/utbilda samt kunskaper om verksamhetsmodellering kommer det att vara hjälpsamt. Som Systemingenjör kommer du att dokumentera och kommunicera internt och externt, därför är det viktigt att du behärskar svenska och engelska väl, både i tal och skrift, och att du har goda kunskaper i Microsoft Office.

Du har en positiv inställning till ditt arbete och kan skapa engagemang, delaktighet och motivation för att bygga goda samarbeten. Du lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt. Du behöver vara självgående och ta ansvar för dina uppgifter, driva ditt arbete och ta egna initiativ för att komma framåt. Du behöver dessutom vara duktig på att planera och organisera ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Enheten Metoder och förvaltning arbetar brett mot hela FMV och lämnar stöd och fungerar som en rådgivande funktion, bland annat genom utarbetande av processbeskrivningar, genomförande av utbildningar samt vidmakthållande av verktyg inom våra expertområden ILS/IPS (Integrated Logistics Support/Integrated Product Support), systemsäkerhet och avveckling. Nu söker vi en förstärkning till ILS teamet som tillsammans med övriga medarbetare kommer att ansvara för att vidareutveckla ILS-arbetet vid FMV.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Per Andersson, OFR/S Peter Boström, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).  #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta enhetschef Ann-Charlott Aaspere via FMV växel 08-782 4000.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryteringskonsult Carina Falck på Adecco 
carina.falck@adecco.se

Sista ansökningsdag är 2023-09-25

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Jobb powered by Jobbdirekt