Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov – i fred, kris och krig.


Om oss
FMV och enheten Särskilda Flygsystem söker nu systemingenjörer inom området Obemannade Flygsystem UAV (Unmanned Aerial Veichle) inför kommande anskaffningsprojekt. Tjänsten innefattar att delta i kravställning och specificering av de nya system som är planerade och som planeras, samt arbetsuppgifter knutna till vidmakthållande av driftsatta systemen UAV03 och UAV05.


Arbetsuppgifter
Som systemingenjör kommer du att jobba både i utvecklings- och anskaffningsfaser för nya UAV-system samt med vidmakthållande av de som är levererade och i drift hos Försvarsmakten. Du blir en del i ett projektteam där du arbetar i nära samarbete med projektledare, produktledare, systemingenjörer och inköpare. Utöver arbetet inom FMV kommer du att samverka med kunden, Försvarsmakten samt med svensk och utländsk industri för att lösa uppgifterna.


Vi söker dig som
Du har minst 3-års teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vi vill att du har några års erfarenhet av tekniskt projekt-/systemarbete gärna inom flygsystemområdet och du har även kännedom om de regelverk som tekniskt styr verksamhet och drift inom luftfartsområdet.

Du har också erfarenhet av tekniskt kravspecifikationsarbete och dokumentation och du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal såväl som i skrift.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av systemsäkerhetsarbete och av offentlig upphandling, LOU/LUFS. Vi ser gärna att du har erfarenhet och kännedom om Försvarsmakten och FMV, och vi tror att dina kunskaper inom konfigurationsledning, kvalitetsarbete samt riskhantering kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som Systemingenjör hos oss.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vårt projektorienterade arbetssätt kräver att du trivs med att jobba i team, samtidigt som du kan bibehålla en hög integritet. Ditt arbete präglas av engagemang, delaktighet samt ömsesidigt förtroende. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt, och du har en förmåga att ta initiativ och självständigt lösa uppgifter. Gott omdöme, stabilitet och att vara trygg i dig själv är också viktiga egenskaper i tjänsten.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor såväl inom Sverige som utomlands ingår i arbetet, varför körkort B krävs för tjänsten.


Vi erbjuder dig
På FMV arbetar du med utmaningar i teknikens framkant tillsammans med kunniga kollegor ­– samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker tjänsten via FMV:s webbplats under Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO [Peter Andersson], SACO [Lars Forsander], OFR/O [Gunnar Hansen] och OFR/S [Ola Fransson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef, Ulf Arenander, alternativt projektledare Johan Wallström på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2021-10-03.

Välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Jobb powered by Jobbdirekt