Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vill du ha ett jobb där du behöver använda det mesta du lärt dig? Vill du utvecklas teoretiskt och analytiskt inom ditt specialområde samtidigt som du deltar i att planera och genomföra försök ute i fält? Då kanske du är en av våra blivande experter på hur splitter från stridsdelar och explosioner påverkar vår egen sårbarhet och vår förmåga till bekämpning.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Förståelse för hur splitter genereras i olika verkansdelar, militära eller improviserade, är centralt för att kunna förstå vilken skada de gör. Vi genomför försök med olika typer av stridsdelar för att bygga empirisk kunskap och underlag för fortsatt analys, t ex genom att mäta antal splitter och deras massa, hastighet, geometri, luftbromsning och perforationsförmåga. Denna information ligger till grund för beräkningsmodeller, både fenomennära samt för utvärdering av risk eller av påverkan på plattformsnivå  - alltifrån flygbaser till enskilda soldater.

Du kommer att sammanställa och utvärdera data kopplat till splitter, metodutveckla, stötta i anpassningen till övriga modeller och delta i planering, genomförande och dokumentation av våra försök. Du kommer att ha ett arbete som är omväxlande och ställer krav både på förmåga att arbeta självständigt och strukturerat och på förmåga att samarbeta med kollegor. Du har en roll både vid datorn och ute på försöksfältet. Över tid kommer du att utveckla ett perspektiv som gör att du kan översätta uppdragsgivares frågeställningar till genomförbara projektaktiviteter från planering till slutförande.

Verksamhetens karaktär varierar över tid beroende på vad våra uppdragsgivare efterfrågar. Våra främsta uppdragsgivare är Försvarsmakten och Försvarets materielverk, men vi stödjer också andra totalförsvarsmyndigheter såsom MSB och Polisen.


Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har civilingenjörsexamen, troligen inom Maskinteknik. I din utbildning ingår materialteknik och hållfasthet och du har erfarenhet av programmering.

Förutom att passa in i ovan angivna beskrivning måste du kunna samarbeta med såväl de kollegor som genomför försök, mätningar och simuleringar och de som stödjer försöksverksamheten med tillverkning och byggnationer. Du behöver också kunna kommunicera med våra uppdragsgivare och andra intressenter. Eftersom dina arbetsuppgifter har en stor bredd och behöver genomföras med höga kvalitetskrav är du som person både flexibel och noggrann. Arbetet ställer krav på B-körkort.

Du har även mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har relevant arbetslivserfarenhet, t ex inom Försvarsmakten innan eller parallellt med studier, eller med ansvar för planering och genomförande av mät- eller försökskampanjer. Vana vid programmering i Matlab är också meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på enheten Värdering av verkan och sårbarhet som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör 
här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 
29 oktober.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Pettersson. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
 
     
Län:
Stockholm


Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-10-29

Tillträde:
Enligt ök

Arbetsplats/placeringsort:
Grindsjön

Kontaktpersoner:
Anna Pettersson

tfn: +46 855503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra Sorunda


Ansök nu


Jobb powered by Jobbdirekt