Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Hur kan material och materialundersökning öka Sveriges säkerhet och förmåga att försvara sig vid behov av väpnad strid?
Vill du bidra med din kompetens med frågor kopplat till material och materialundersökning?
Nu söker vi en erfaren materialnära forskningsingenjör.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Verksamhetsområdet Vapen, skydd och säkerhet syftar till att stödja Försvarsmakten, att vidmakthålla och utveckla förmågan till väpnad strid och till att stödja det civila samhället och dess behov av fysisk säkerhet kopplat till terrorism och storskaliga olyckor. Arbetet sker i projektform och du kommer vara delaktig i allt från planering, genomförande, utvärdering till rapportering.

I rollen som  forskningsingenjör kommer du framförallt att arbeta med :
- Undersökning av material både inerta och energetiska material
- Provning av material
- Undersökning av tekniska system
- Delta vid verksamhet inom och utanför Grindsjöns område

På sikt kommer arbetet även inkludera arbetsuppgifter som försöksledare och projektledare.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har utbildning som ingenjör, yrkesofficer, polis eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen. Du har erfarenhet av att hantera okända material som innehåller explosiv vara.  Du har god datorvana. Körkort–B är ett krav.

Som person är du stabil och du använder din analysförmåga genom att arbeta lugnt, strukturerat och riskmedvetet. Du trivs med att arbeta i team och har god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har erfarenhet från exploateringsverksamhet inom försvarsmakten, polisen eller motsvarande. Vi ser gärna att du har arbetat som ammunitionsröjningsledare och/eller har erfarenhet av utlandstjänstgöring som militär eller polis.

Har du erfarenhet av dataprogrammet ISUS är det ett stort plus.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis  Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Anläggningsskydd och material  som tillhör avdelningen Vapen skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/forskning/vapen-skydd-och-sakerhet.html?openExpanderWith=Vapen%2Cskydd%2Cs%C3%A4kerhet

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning.
Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 6 december,

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Magnus Isberg. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
 
Referensnummer:
FOI-PERS- 2023-662

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-12-06

Tillträde:
enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Grindsjön

Kontaktpersoner:
Magnus Isberg

mob: +46 0723558805

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra SorundaAnsök nu


Jobb powered by Jobbdirekt