Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vill du arbeta med något som ingen annan gör i Sverige och bidra till Sveriges säkerhet? Har du kompetens inom modellering och simulering av komplexa system som omfattar flera fysikområden? Vi söker dig som kan ta fram det relevanta i en problemställning och skapa högkvalitativ programvara.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Arbetet omfattar dels modellering av fysiken i komplexa vapensystem med inslag av exempelvis flygmekanik, aerodynamik samt elektromagnetism och dels modellering av beteende av icke-spelbara figurer (NPC) i många-mon-många simulering. Modellerna implementeras i C++ och andra högnivåspråk och integreras med andra modeller, ramverk och användargränssnitt till flertalet domänspecifika simuleringsmiljöer. Dessa används vid analys, värdering och taktisk träning på bland annat Flygvapnets luftstridssimuleringscentrum (FLSC).

Modell- och verktygsutveckling görs i en liten grupp som ansvarar för den fysikaliska modelleringen och arbetar över ett brett område av programfunktionalitet. Arbetets stora utmaning ligger oftast i att beskriva de viktigaste och mest relevanta egenskaperna med hjälp av modellering och att omsätta detta i effektiv och robust programvara. Utvecklingen är ett lagarbete som innefattar många olika kunskapsfält och spetskompetenser.

 
Har du den kompetensprofil vi behöver?
• Du har en akademisk examen motsvarande lägst civilingenjör inom något relevant fysikområde.
• Du är en vass programmerare med gedigen erfarenhet av modern C++.
• Du kan utan svårighet arbeta i gränslandet mellan fysikalisk modellering och utveckling av mjukvarusystem.
• Du behärskar svenska och engelska väl i såväl tal som skrift.

Det är meriterande med professionell erfarenhet av objektorienterad programmering av större system eller av vetenskaplig/teknisk beräkningsprogramvara inom Linuxmiljö. Vidare är det meriterande med erfarenhet av implementering av numeriska metoder och prestandaoptimering samt erfarenhet av testning, dokumentation och kravhantering inom mjukvaruutveckling. Vi ser det också som meriterande med kunskaper inom Git, Qt, CMake, Eclipse, XSLT eller XML Schema. Om du har erfarenhet av projektledning är det också meriterande.

FOI lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst är det viktigt att du är en lagspelare som trivs med att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga, kan kommunicera effektivt och kan arbeta inom olika projekt. Vi fokuserar mycket på kvalitetsarbete, därför önskar vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten. Engagemang och initiativförmåga är något vi förväntar oss av dig samt att du är självgående när det behövs.

 
Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Systemteknik som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs mer om enheten här; 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsteknik.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 7 november 2021.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta tf enhetschef Maria Sjöblom. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-11-07

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Kista

Kontaktpersoner:
Maria Sjöblom


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista


Ansök nu


Jobb powered by Jobbdirekt