Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vill du vara en del i att stärka Sveriges försvar och säkerhet? Är du intresserad av en ledande roll i forskning och utveckling?

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att arbeta med att utforma, planera och leda forsknings- och utvecklingsprojekt inom radarområdet. Du vill arbeta både som projektledare och i det tekniska arbetet med våra forskningsprojekt. Inledningsvis kan arbetet vara mer tekniskt med syftet att lära känna vår verksamhet.

I dina arbetsuppgifter ingår projektledning, men också dialog med våra uppdragsgivare och samarbetspartners. Utifrån din tekniska bakgrund anpassas arbetsuppgifterna i projekten vilket kan innebära t.ex. utförande av tekniska omvärldsanalyser, litteraturstudier eller planering och ledning av prov och försöksverksamhet. I arbetsuppgifterna ingår också identifiering av relevanta frågeställningar samt framtagning av tekniska underlag och skriftlig rapportering på svenska till våra uppdragsgivare.

Arbetet inom radarområdet är teambaserat och syftar till att bedöma nyttan av nya tekniker, metoder och produkter för Sveriges försvar samt bedöma konsekvensen av ny teknisk utveckling, t.ex. drönare och satelliter med radar.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
 
Vi söker dig med teknisk/naturvetenskaplig mastersexamen. Du har erfarenhet av arbete inom radarområdet eller ett område som FOI bedömer som tekniskt/vetenskapligt närbesläktat t.ex. radio, mikrovågsteknik, telekommunikation eller annan sensorteknik. Du har erfarenhet av att arbeta i tekniskt ledande roll och att självständigt planera projekt/verksamhet samt ansvara för redovisning av resultat. Du behöver ha mycket goda kunskaper i både tal och skrift på svenska och engelska.

Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller andra delar av försvarssektorn är meriterande.

Utöver dina formella meriter lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har god analytisk förmåga, är strukturerad, strategisk och initiativtagande. Arbetet sker både individuellt och i grupp och därför behöver du vara självgående och ha god samarbetsförmåga. 

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Radarsystem som tillhör avdelningen Telekrig. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/telekrig.html.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. 

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 6 december 2023!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Lantz. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.
    
Referensnummer:
FOI-PERS-2023-673

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-12-06

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Fredrik Lantz

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus Väg 58111 Linköping


Ansök nu

Jobb powered by Jobbdirekt