Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Jobbar du idag med telekrig och är sugen på ny en utmaning där resultaten spelar en väsentlig roll för Sveriges säkerhet?

FOI behöver nu förstärkning och söker dig som har flera års erfarenhet av telekrig. Du kommer att få en central roll i vår verksamhet där vi tillsammans stärker Sveriges militära förmåga genom att utveckla nya tekniska system för signalspaning mot och störning av en motståndares radiosystem.

Genom avancerad tillämpad forskning bidrar du till att utveckla nya system tillsammans med innovativa arbetskamrater. Du bidrar till en säkrare värld i en mycket unik, lösningsorienterad och inspirerande arbetsmiljö. Vi gör det som ingen annan gör! 


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi är en arbetsplats med stor gemenskap där du som är nyfiken, brinner för ny teknik, och har god samarbetsförmåga kommer att trivas.

Enheten Telekrig mot radiosystem är en del av avdelningen för Ledningssystem som till helhet fokuserar på att ta fram mesta möjliga informationsmängd från enskilda sensorer och sätta samman informationen från många sensorer i syfte att öka förståelsen och kunna fatta korrekta beslut. Forskningen spänner över hela kedjan från sensorer till operativa system.

Att arbeta som forskare på FOI är omväxlande. Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra och ställer krav på initiativförmåga. Vi har stor frihet att skapa tekniska lösningar utifrån den allra senaste tekniken.


Har du den kompetensprofil vi behöver
?
Vi söker dig som har:
• minst 3 års erfarenhet av att arbeta med telekrig (signalspaning och/eller störning)
• minst civilingenjörsexamen eller motsvarande
• ett stort intresse för ny teknik och innovativa lösningar
• en önskan om att arbeta i projektform tillsammans med andra, kanske som projektledare.

Det är meriterande (men inte nödvändigt) om du har erfarenhet av projektledning, radiokommunikation, mjukvaruradio (t ex GNU-radio), mjukvaruutveckling, signalbehandling, och drönare.

Utöver dina tekniska/vetenskapliga kunskaper och dina personliga egenskaper behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Som person behöver du vara en kreativ initiativtagare som är självgående och analytisk med samarbets- och problemlösningsförmåga. Du behöver också ha förmåga att se detaljer i helheten och vilja följa dina resultat från idé till operativa system.

Vi vill ta vara på alla dina kunskaper och intressen, varför du gärna får beskriva dina andra kompetenser som du vill fortsätta att utveckla hos oss.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor.

Behoven av våra resultat ökar och därför behöver vi bli fler. Som anställd på FOI har du ett omväxlande arbete med stor frihet och eget ansvar, möjlighet att följa en idé från skiss till operativa system, och naturligtvis en lärande arbetsmiljö så att både du som person och vi som organisation tillsammans kan växa.

Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radiosystem som tillhör avdelningen Ledningssystem. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html  Tjänsten är placerad i Linköping.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 15 augusti 2021!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Johan Falk. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 013 – 37 80 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 
Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-08-15

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Johan Falk

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus väg 58111 Linköping


Ansök nu

Jobb powered by Jobbdirekt