Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu två kvalitetsmedvetna och serviceinriktade medarbetare som vill arbeta med datakvalitet i vår underrättelseproduktion. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad, varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som medarbetare inom funktionen datakvalitet ingår du i en mindre grupp på en enhet inom avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen arbetar med inhämtning av råmaterial, bearbetning samt analys och levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare. Exempel på områden som FRA rapporterar om kan vara information om militär förmåga hos främmande länder och stöd till svenska militära insatser utomlands.

Datakvalitetsgruppen är en funktion med olika typer av uppgifter som syftar till att tillgängliggöra rätt information på rätt plats. I rollen ingår att administrera och kvalitetssäkra information i IT-verktyg inom underrättelseproduktionen och du har ett nära samarbete med analytiker för att bygga kunskap om tematiska områden
Gruppen ingår i en enhet som arbetar med utveckling av metoder och IT-verktyg samt bearbetning av data.

I tjänsten ingår att med programmering utveckla enklare tekniska lösningar som underlättar arbetet med gruppens uppgifter. Vi erbjuder ett spännande arbete i en komplex IT-miljö. 
Du agerar kontaktlänk mellan flera olika funktioner främst inom avdelningen men även med andra avdelningar. Arbetsmiljön på enheten präglas av intresse för utveckling av metoder och IT-verktyg samt engagemang för att bidra till avdelningens underrättelseproduktion. Resor inom landet kan förekomma i tjänsten.


Du kan

Vi söker dig som har slutförda studier på gymnasienivå med inriktning inom IT eller administration där vi ser studier på högskola som meriterande. Du som söker har minst 2 års arbetslivserfarenhet inom relevant område, där du arbetat med IT-relaterade uppgifter, administration eller supportarbete. Rätt person för tjänsten har kunskaper inom programmering och systemutveckling. Har du erfarenhet av att ha arbetat inom Försvarsmakten och/eller inom underrättelsetjänst ser vi det som meriterande.

För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du även har kunskaper i ryska.


Du är

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har en god problemlösande förmåga, är noggrann och sätter verksamhetens behov i fokus. Vi söker dig som värdesätter att leverera slutprodukter i rätt tid och på ett effektivt sätt. Du kommer agera som spindeln i nätet, har god samarbetsförmåga och delar med dig av kunskap och information. Du är tydlig i din kommunikation både i tal och skrift. Att etablera nya och upprätthålla redan befintliga kontakter är något du kan och du bemöter andra på ett öppet sätt.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att höra av dig till vår kontaktperson för tjänsten på telefon 010-557 46 69. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-07-17.
Ange referensnummer 3388/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-07-17

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Jobb powered by Jobbdirekt