Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu dig som har lätt att se mönster och samband för rollen som bearbetare till avdelningen för signalunderrättelser. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Vi söker bearbetare till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen arbetar med inhämtning av råmaterial, bearbetning samt analys och levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.  

I den här rollen skall du bearbeta och analysera radiokommunikation. Det är stora mängder data och ur dessa skall du dra slutsatser, dels av värde för fortsatt metodarbete inom underrättelseområdet och dels av värde för uppdragsgivare. I arbetet ingår också att formulera och presentera olika underlag skriftligt och muntligt.

I den här rollen kommer du samverka med olika roller och funktioner både på och utanför avdelningen, men även med samarbetspartners och uppdragsgivare. Grupp du skulle arbeta i och dess arbetsmiljö präglas av engagemang och ett fokus på teknik och omvärldsfrågor. I gruppen finns en blandning av kompetenser. Utbyte av kunskaper och synsätt är något som ses som en självklarhet för att lyckas med det gemensamma uppdraget.

Resor inrikes och utrikes förekommer som en del av uppdraget. Tjänsten innefattar hantering av sekretessbelagda uppgifter, därför läggs det stor vikt vid att du är bekväm att hantera dessa.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning gärna med anknytning till radiokommunikation eller annat för tjänsten relevant område alternativt förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivet
• Några års arbetslivserfarenhet
• Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har:
• Kunskap om militära förhållanden alternativt militär utbildning
• Kunskaper om sambands- och ledningssystem
• Radioamatörcertifikat
• Programmeringskunskaper
• Goda kunskaper i MS Office

Du är

Vi söker dig som är nyfiken, analytisk, kreativ och strukturerad. Du har lätt att se mönster och samband i stora mängder material. Du är även intresserad av att ta fram nya metoder samt att vara delaktig i att omsätta dessa i automatiska processer. Du förväntas kunna arbeta självständigt för att hitta det väsentliga när du bearbetar olika material för att få fram resultat. Vidare ser vi att du kan samarbeta med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper. Du ska kunna sammanställa, dokumentera och vidareförmedla dina resultat på ett tydligt och strukturerat sätt. Du värdesätter att leverera slutprodukter som är välarbetade samt att hålla berörda parter informerade.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 69. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-06-23.
Referensnummer 4517/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för
ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-06-23

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Jobb powered by Jobbdirekt