Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Inhämtning av publikt tillgänglig digital information är en verksamhet under utveckling och expansion och i samband med det bygger vi nu upp en helt ny grupp från grunden, som behöver bemannas med erfaren personal. Vi söker därför en erfaren OSINT-inhämtare. Är det du kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som OSINT-inhämtare hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen arbetar med inhämtning, bearbetning samt analys och levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

I rollen som OSINT-inhämtare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Att inhämta och validera allmänt tillgänglig information – internetresearch – och producera underlag
• Att stödja avdelningens underrättelserapporterande funktioner.
• Att delta i verksamhetsutveckling av OSINT-funktionen.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning inom exempelvis biblioteks- och informationsvetenskap, journalistik, statsvetenskap, juridik, språk, officersutbildning eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Alternativt förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.
• Flerårig erfarenhet av omvärldsbevakning, Business Intelligence eller mediabevakning inom underrättelsetjänst, myndighet eller näringsliv.
• God internetvana -  du följer noggrant med i utvecklingen av tjänster, funktioner och arbetssätt.
• God erfarenhet av sociala medier och kunskaper om hur de fungerar.
• God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av inhämtning och bearbetning av öppna källor inom underrättelsetjänst eller motsvarande verksamheter inom myndighet eller näringsliv.
• Erfarenhet av kommersiella verktyg för OSINT, SOCMINT och eventuellt ADINT.
• Språkkunskaper i kinesiska eller ryska.
• Ett teknikintresse, som gärna innehåller programmering (i t.ex. Python).
• Genomgått relevanta utbildningar inom området, t.ex. SANS, OSINT COMBINE, I-INTELLIGENCE, Natos kurser eller andra.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är initiativtagande. Då rollen innefattar stora kontaktnät är det av vikt att du har god förmåga att etablera och upprätthålla goda kontakter såväl nationellt som internationellt. Du visar genuint intresse för kunder och deras frågeställningar. Vi söker dig som tidigt identifierar och kan förutse problem och utveckla alternativa planer. Du söker feedback och använder den för att förbättra kvaliteten på både ditt eget arbete men också interna processer. Du behöver vara kommunikativ och förmedla information på ett enkelt och tydligt sätt såväl skriftligt som muntligt.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på nummer 010-557 47 05 eller 010-557 46 49 . Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-07-14.
Referensnummer 2024FRA8

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
• Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-07-14

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Jobb powered by Jobbdirekt