Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA har till uppgift att upprätthålla kompetensen för de nationella behoven i fråga om kryptologi och nu söker vi en kryptolog för att förstärka det arbetet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som kryptolog inom nationell samverkan kommer du att tillhöra avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen bidrar till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktiga verksamheter i Sverige samt med underlag till underrättelserapporteringen. Du kommer att arbeta vid kryptokontoret som har i uppdrag att stödja både signalunderrättelse- och cybersäkerhetsverksamheten med lösningar på kryptologiska utmaningar.

I rollen som kryptolog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter framförallt att samverka med myndigheter och företag genom att bistå med kryptologisk kunskap. Detta kan gälla granskning av tekniska specifikationer samt tillämpning av riktlinjer, bestämmelser, regelverk och principer på nationell och internationell nivå. I uppdraget ingår även bevakning av konferenser och industrimässor.

Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av specialister inom kryptologi, matematik och cybersäkerhet. Arbetet kommer att bedrivas i en mindre arbetsgrupp i kombination med många interna och externa kontakter. Du kommer att ha arbetsgruppens stöd när du representerar FRA.

Resor kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Forskarutbildning inom naturvetenskap, datalogi eller annat tekniskt område, alternativt motsvarande kompetens från arbetslivserfarenhet
• God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av tekniska eller policymässiga frågor inom kryptologi och/eller cybersäkerhet
• Erfarenhet av framtagande av regelverk

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som etablerar trovärdighet och förmedlar information tydligt och enkelt. För att trivas i rollen är du analytisk och uthållig då du kommer att ställas inför uppgifter som kräver problemlösning med fokus på resultat. Du prioriterar kundnöjdhet och visar genuint intresse för kunder och deras frågeställningar.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 16. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-06-23.
Referensnummer 2024FRA593.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-06-23

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Jobb powered by Jobbdirekt