Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu engagerade och initiativtagande medarbetare till avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Just nu expanderar vi och söker fler skickliga kollegor. Vi kommer att anställa både juniora och mer erfarna medarbetare.


Ditt uppdrag

I din roll kommer du tillhöra Cyberavdelningen. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

I din roll kommer du att arbeta i flertalet uppdrag med växlande arbetsuppgifter. Då arbetsområdet präglas av kontinuerlig förändring i teknikens framkant ger vi dig möjlighet att fördjupa dig i relevanta specialintressen inom arbetsområdet. Du kommer att ställas inför komplexa uppgifter, både enskilt och tillsammans med kompetenta kollegor. I arbetet använder du befintliga verktyg eller så utvecklar du dina egna, allt efter behov. Resultatet av dina insatser kommer att göra stor skillnad och leverera direkt nytta, inom cyberavdelningen och FRA samt för Sveriges säkerhet.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det. Resor både inom och utom landet kan förekomma.


Du kan

Vi söker dig som har djup kunskap och ett genuint intresse för tekniska aspekter av IT-säkerhetsområdet eller är en skicklig systemutvecklare. Det är både ditt arbete och ett fritidsintresse. Vi ser gärna att du bifogar eller länkar till resultat av ditt intresse, CTF-writeups, egenutvecklade verktyg eller liknande.

Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning. Har du dessutom en akademisk utbildning inom relevant område, exempelvis inom IT-säkerhet, datateknik eller datavetenskap, är det meriterande.

Då vi söker ett flertal medarbetare är listan nedanför en beskrivning av några av de kompetenser vi letar efter.

• Programmeringskunskaper, exempelvis: Python, C/C++, Rust, *ASM, Elixir
• Reverse Engineering
• Nätverkskunskap
• Nätverksforensik
• Operativsystemskunskap
• Virtualisering
• Penetrationstestning
• Red Team / Blue Team
• Systemadministration
• Driftövervakning
• Systemdesign
• Databaskunskap
• Fuzzing
• Exploitutveckling
• Kryptologi
• Lagringssystem

Finns dina specialintressen med på listan? Då ser vi fram mot att tala med dig.


Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som samarbetar bra med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper, men arbetar lika bra på egen hand. För att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med dina kunskaper. Du sätter upp höga mål för dig själv och du kan på ett strukturerat sätt sammanställa och dokumentera resultaten av ditt arbete. Med din kreativitet och initiativförmåga hittar du nya sätt att lösa komplexa problem. Som person blir du engagerad av utmanande problemställningar och har ett stort mått av nytänkande.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För vidare information finns rekryterande chef på 010-557 42 97 eller 010-577 47 82. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00. Vi kommer kontakta kandidater löpande.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-10-31.
Referensnummer 4235/20.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-10-31

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Ekerö

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu

Jobb powered by Jobbdirekt