Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker FRA Analytiker som har den kreativitet och uthållighet som krävs för att lägga det komplexa informationspusslet och lösa avancerade problem för att skapa förståelse för vad som egentligen händer i världen. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som analytiker söker, bearbetar och analyserar du inhämtad data och information metodiskt samt drar relevanta slutsatser och dokumenterar dina slutsatser i underrättelserapporter. Du arbetar ofta självständigt men också tillsammans med andra då du ingår i ett team med gemensamma mål och arbetsområden.

De företeelser vi följer finns inom vitt skilda områden. Arbetet påverkas av teknikutvecklingen, vilket kräver att du kan anpassa arbetsmetodiken efter densamma liksom att tillsammans med dina kollegor tillämpa metoder för inhämtning och analys samt att rapportera och anpassa produktionen efter kundernas behov. För att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar är kompetensutveckling en naturlig del av verksamheten.

Du har kontakt med många olika personer och funktioner internt, men också med våra uppdragsgivare, och bidrar till att utveckla dessa samarbeten. Tjänsteresor inrikes och utrikes förekommer.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom exempelvis statsvetenskap, juridik, ekonomi eller annat relevant område och/eller förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivet
• God läs- och hörförståelse i ryska
• Skriver, förstår och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska
• Erfarenhet av arbete med bearbetning och analys av större mängder data eller förvärvat motsvarande kunskap genom studier
• Erfarenhet av rapportskrivning
• God datorvana
 
Vi ser det som meriterande om du har:
• Kunskap om de samhällen och/eller närliggande regioner där ryska talas
• Arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten, Regeringskansliet, Säkerhetspolisen, departement, annan myndighet eller säkerhets-/ underrättelsetjänst
• Van att producera underlag/rapporter inom statlig myndighet eller utredande verksamhet
• Arbetat med säkerhets-, utrikes- eller försvarspolitik
• Arbetat inom grävande journalistik

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker denna tjänst har en god språklig analytisk förmåga som gör att du kan producera underlag och dokument av hög kvalitet. Du samarbetar bra med andra men har samtidigt förmågan att arbeta självständigt där du kan planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt.  Du är kreativ, nyfiken, driven och ihärdig vilket gör att du ofta kommer med idéer och hittar på nya metoder för att ta dig an en problemställning vilka du arbetar på tills resultat är uppnådda. Du har lätt att ta initiativ och är en person som uppskattar att aktivt söka utmaningar.
 
Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekrytering samt fackliga företrädare som nås på 010 557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-06-23.
Referensnummer 2024FRA14

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-06-23

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Jobb powered by Jobbdirekt