Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Vill du medverka i att driva och leda vår digitala utvecklingsresa?

Vi står mitt i ett intensivt skede av digitalisering och utveckling av vår verksamhet och bygger samtidigt upp vår interna projektledarkompetens. Därför finns det nu möjligheter både för oss och för dig som är en erfaren projektledare, att jobba med spännande och intressanta uppdrag kopplat till vår verksamhet och den digitala resa vi har startat.

Vi söker dig som har ett tydligt leveransfokus och värdesätter möjligheten att ständigt utvecklas och ser en positiv utmaning i att vara en del av vår verksamhet och de värderingar vi står för.

Vi är en arbetsplats med trevliga kollegor, ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag som syftar till att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer. Du kommer att välkomnas till ett modernt kontor och ett omväxlande jobb i en organisation med ett viktigt uppdrag.


Dina arbetsuppgifter 
Som projektledare kommer du att tillsammans med andra projektledare på myndigheten driva och leda våra viktigaste och mest prioriterade uppdrag och utvecklingsprojekt med stöd av vår projekt- och utvecklingsmodell. Du kommer att få dina uppdrag av en beställare och självständigt ansvara för att verkställa mål och leveranser genom planering, genomförande och uppföljning. Du levererar till beställare och till förvaltning, samt deltar i arbetet med förvaltning och utveckling av våra arbetssätt, rutiner och processer.

Vår IT-miljö är outsourcad, såväl förvaltning som teknisk utveckling, drift och support. Vi är därför huvudsakligen en beställarorganisation.


Din kompetens 
Vi söker dig som har mångårig projektledarerfarenhet, varav minst 3 år med större komplexa projekt, samt som har stor vana att arbeta brett med styrning mellan kund och leverantör. För att lyckas i rollen måste du ha ett högt leveransfokus och eget driv. Du kommer ges mycket eget ansvar och behöver gilla utmaningar och problemlösning.

Då vi söker flera projektledare och våra projektledare kommer att leda olika typer av uppdrag och projekt är det betydelsefullt och meriterande med olika kompetenser inom gruppen hos våra projektledare. Kompetenser som är meriterande är:

• certifierad projektledare,
• erfarenhet av projektledning av digitalisering inom statlig verksamhet,
• erfarenhet av agila metoder,
• erfarenhet av webbutveckling
• samt utveckling av bidrags-, och/eller ärendehanteringssystem.

Vi ser gärna att du har kunskap om LOU samt upphandling/avrop av IT-tjänster liksom informationssäkerhet och GDPR.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du måste ha förmåga att leda andra, vara flexibel, samt gilla att samverka. Du har även god vana av och gillar att kommunicera med såväl externa leverantörer som med interna medarbetare och användare. Det är en stor tillgång om du har en hel del pondus och "skinn på näsan". Självklart behärskar du både svenska och engelska i både tal och skrift.


Om anställningen   
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Anställningen är tillsvidare på heltid med placering i Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse. 

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 24 januari.

Kontakt
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta oss via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Mikael Guss, tf. enhetschef Informationshanteringsenheten
Ingrid Ededahl, tf. enhetschef Informationshanteringsenheten
Elisabeth Gärdin, facklig representant, ST
Ulla Jennische, facklig representant, Saco


Om Naturvårdsverket 
Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Ansök nu
 

Jobb powered by Jobbdirekt