Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Är du en fena på teknisk kommunikation, har teknisk kompetens och förmåga att förmedla information så att den blir tillgänglig för olika yrkesgrupper? Välkommen att söka en tjänst där du blir en viktig del i att Säkerhetspolisens medarbetare får bra och kvalitativ information om tekniska nyheter och användarvänliga manualer att följa.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-05-03

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.


Ditt uppdrag
IT- och teknikavdelningen befinner sig i en expansiv fas och i takt med tillväxten finns mycket information som behöver nå ut till myndighetens övriga medarbetare. Som teknikinformatör kommer du ha en central roll i den kommunikationen och se till att information om teknisk utveckling blir tillgänglig för Säkerhetspolisens medarbetare. Detta innebär bland annat att analysera och utveckla innehåll och struktur av teknisk information, att publicera nyhetsartiklar och att skapa användarvänliga manualer utifrån ny och befintlig teknik.

Du kommer vara med och ta fram presentationsmaterial där olika typer av bildhantering så som layout och stockphotohantering ingår. Arbetet sker i nära samarbete med agila team, produktägare, chefer och användare för att skapa kvalitativa och lättanvända produkter.

Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå komplexiteten i vårt uppdrag, därför är vi noga med balansen mellan arbete och fritid. Vi vet att det är då vi kan hålla fokus och fungera som bäst på jobbet.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom Sverige förekommer.


Din kompetens     
Till den här rollen söker vi dig som har akademisk utbildning eller yrkesexamen som teknikinformatör, annan utbildning inom IT eller kommunikation alternativt motsvande kompetens inhämtad genom arbetslivserfarenhet. Du har vana att sammanställa och presentera komplex information innehållande text och grafik och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har arbetat med skriftlig kommunikation så som manualer eller instruktioner innehållande bild och text, särskilt tekniska manualer, alternativt skapat och publicerat artiklar inom området. Vi värdesätter också om du tidigare arbetat i en organisation med höga säkerhetskrav samt om du har erfarenhet av agila arbetsmetoder.


Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är initiativrik, kommunikativ och tycker om att ge service. Du har förmåga att förklara och förtydliga information för att kunna anpassa den till olika yrkesgrupper och på så sätt göra den användarvänlig och tillgänglig. Du är aktiv och driver självständigt ditt arbete framåt och arbetar strukturerat och metodiskt. I rollen kommer du ha många kontaktytor och det är viktigt att du är ödmjuk och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. Du har även en positiv inställning och är flexibel i ditt sätt att ta dig an dina arbetsuppgifter.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 78 60. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.
Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.
Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-05-03.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.
Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Jobb powered by Jobbdirekt