Lediga jobb och sök med st.jobbdirekt.se

Är du en erfaren och kommunikativ ledare som trivs med att samverka med andra? Då kan du vara rätt person för rollen som chef på enheten Telekrig mot radarsystem!

 

Om tjänsten

Som enhetschef leder och fördelar du arbetet inom enheten och deltar i ledning och utveckling av avdelningens samlade verksamhet mot övergripande mål. Du styr och följer upp enhetens verksamhet och dina medarbetare för att bidra till vassare krigsförband i Försvarsmakten, såväl här och nu som långsiktigt. Du ansvarar för strategisk inriktning, utveckling och styrning av enhetens verksamhet över tid, i dialog med avdelningschef, aktuella chefer inom Försvarsmakten och FMV, andra enhetschefer på FOI samt med medarbetare på enheten.

 

Du ansvarar för kompetensförsörjningen på enheten och utvecklar enhetens verksamhet i enlighet med avdelningens och myndighetens gemensamma mål. Vidare för du i vardagen en god dialog med medarbetare kring deras resultat och arbetssätt samt genomför årliga utvecklings- och lönesamtal.

 

Du har uppföljningsansvar avseende verksamhetens innehåll och resultat för utpekade projekt. I rollen ingår granskning och kvalitetskontroll, samt i förekommande fall godkännande av skriftlig dokumentation innan publikation eller leverans till uppdragsgivare.

 

Du rapporterar till avdelningschefen och är tillsammans med övriga enhetschefer en del av avdelningens ledningsgrupp.

 

Om enheten

Enheten för Telekrig mot radarsystem består idag av 20 medarbetare, men är under pågående tillväxt till följd av ökade omvärldsbehov. Enhetens huvudverksamhet består av forskning och teknikutveckling inom störning och signalspaning mot radar. Enheten fungerar även som expertstöd, samt utför olika typer av mätningar och analyser inom telekrigområdet.

 

Enheten ingår i avdelningen Telekrig.

 

Har du den kompetensprofil vi behöver? 

 

Krav

Vi söker dig som:

  • Har flerårig erfarenhet av tjänst som chef eller projektledare och tidigare erfarenhet av att leda och utveckla grupper, gärna inom forskningsverksamhet.
  • En akademisk examen med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning, på lägst masternivå eller vad FOI bedömer likvärdigt.

 

Som person drivs du av ett genuint intresse och har erfarenhet av att utveckla verksamhet, individer och organisationer. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i verksamhetsinriktade och arbetsrelaterade frågor samt har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

 

Du är även trygg i att som arbetsgivarföreträdare tydligt kommunicera förväntan på arbetstagares prestationer. Du har en hög grad av personlig mognad och är en god förebild för andra.

 

För att lyckas i rollen som enhetschef är det viktigt att du leder, motiverar och skapar engagemang och delaktighet för att nå överenskomna resultat. Du tillför med ditt ledarskap ett strategiskt och långsiktigt helhetsperspektiv och du har ett gott omdöme som påverkar dina prioriteringar och ditt agerande. Du är bekväm med att styra och fatta beslut, och har förmågan att förklara och motivera dina beslut för medarbetarna. Vi ser att du har en god förmåga till dialog och samarbete över organisatoriska gränser och god förmåga att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang.

 

Meriterande

Det är meriterande med kunskap och erfarenhet inom enhetens aktuella sakområden. Eftersom du kommer att ha mycket kontakter med andra myndigheter är det även meriterande att ha erfarenhet av annan statlig verksamhet. Särskilt meriterande är erfarenhet från andra myndigheter inom försvars- och säkerhetsområdet, t. ex. Försvarsmakten, FMV, FRA eller Polismyndigheten.

 

Vad erbjuder vi dig?

Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) är en statlig myndighet som bedriver världsledande forskning inom försvar och säkerhet till stöd för Sveriges militära och civila försvar. Vi erbjuder en unik arbetsplats där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för totalförsvaret och hela samhället. Forskningen tillämpas både inom försvarsmyndigheter och hos civila aktörer och spelar en avgörande roll i att bygga en relevant och effektiv försvarsförmåga.

 

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

 

Alla chefer på FOI har en grundanställning i verksamheten. Vi tillämpar chefsförordnande som avtalas på tre år med möjlighet till förlängning.

 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 6 januari 2025!

 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Christian Jönsson. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Pernilla Bergfeldt (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

 

FOI är en myndighet varmed inlämnade ansökningshandlingar blir allmän handling som på begäran kan lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

 

Referensnummer:

FOI-PERS-2024-720

 

Län:

  • Östergötland

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2025-01-06

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

 

Kontaktpersoner:

 

Christian Jönsson

tfn: +46 13-37 80 00

 

Företagets hemsida:

www.foi.se

 

Adress:

Olaus Magnus Väg 58111 Linköping

 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1400 anställda, varav drygt 1000 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

 

 

Ansök nu

 

Jobb powered by Jobbdirekt